FOTTERAPEUTEN 3 – 2024 | 47 NORGE RUNDT | Hun mener dette vanskeliggjør fremtidig forskning, sammenligning mellom behandlingssteder, resultatoppnåelse og kvalitetssikring. Det må være mulig å få i gang et arbeid med disse utfordringene. Tverrfaglig samarbeid I studiet nevner hun tverrfaglig samarbeid med medisin og kirurgi utenfor teamet, men jeg tenker at fotterapeuter utenfor teamet også er viktige å samarbeide med. Vi er gode til å beskjære hard hud og behandle neglelidelser. Vi veileder om egenpleie, sko og fot- øvelser. Det å samarbeide med fotterapeuter med diabeteskompetanse bør være en del av strukturen og det planlagte tverrfaglige samarbeidet. Vi fotterapeuter er klare til å samarbeide. Det kan være noen fotterapeuter i hver kommune som har refusjonsordning. Disse kan sykehuset og fastlegen henvise risikopasienter til. Da vet de at pasienten får den behandlingen de skal selv om pasienten ikke har god økonomi. Veien mellom teamet og fotterapeuten bør være kjapp hvis det haster. Personlig opplever jeg at pasientene forteller at fastlegen har blitt flinkere til å ta tester på føttene. Det er da noe, men det må fortsatt jobbes. Kanskje utfordringen ligger i å få laget prosedyrer og strukturer som er gjennomførbare, uten at det blir en profesjonskamp. Vi må tenke: Hva er best for pasienten? Enn så lenge er jeg stadig frustrert i arbeidshverdagen min som fotterapeut. Jeg vet at det jobbes politisk i Fotterapeutforbundet for en refusjonsordning for personer med diabetes. Jeg håper at det ikke tar vinter og vår, og hundrevis av flere amputasjoner før det skjer. Vi startet fredag 14. juni med et besøk på Svanhilds hytte, hvor hun hadde forberedt en deilig lunsj og det var lagt til rette for hyggelig samvær. Vi spiste, presenterte oss og praten gikk om løst og fast. Deretter ble det mulighet for en deilig spasertur til Brimi Fjellstugu, der vi bodde. Før vår avreise til Vianvang, feiret vi leder i Innlandet krets, Sølvi Gundersen, sin 40-årsdag som fotterapeut. Laila Marie Hansen holdt en liten tale om vår fantastiske leder i Innlandet krets og det ble gaver og takk for hennes fantastiske arbeid som leder. Arne Brimi Klokka 18 på kvelden ble vi hentet i busser for å reise opp til Arne Brimi på Vianvang. Her fikk vi oppleve det perfekte måltid, laget på ideologien i Naturens kjøkken. Vi fikk ta del i mat, kultur og historie. Vi lærte om ingredienser og historien rundt. Jeg tror de fleste av oss sitter igjen med en følelse av at vi som har alt, kanskje har mistet noe på veien av det nære i vårt storslagne skaperverk. Arne Brimi delte hele kvelden av sin kunnskap og brukte tid på å forklare hvor viktig teamet var for hans suksess med stedet. Delte kunnskap Lørdag startet med en deilig, lang frokost. Leverandør fra Fotgrossisten, Marit Evensen Volden, hadde laget til en flott presentasjon for oss, og vi lærte og repeterte om produkter, verktøyet og behandlingsteknikker innenfor Spange. Vi delte kunnskaper og erfaringer, og diskusjonene gikk heftig. Det ble satt av god til samtaler og drøftinger. Sølvi Gundersen informerte om hva som skal skje fremover og at hun ønsker innspill for videre arbeid i kretsen. Det er ingen tvil om at deltagerne i Innlandet krets har mye på hjerte og det er stor takhøyde. Vi avsluttet med lunsj og en spasertur ned til Brimi Sæter. Innlandet er stort, og styret har bestemt at vi skal besøke så mange kretser som mulig. Så nå venter vi i spenning på hvor det blir neste gang. God sommer! Sommeravslutning for Innlandet krets 2024 I år gikk ferden til Brimi Land i Vågå kommune. Det var Svanhild Visdal Kolden fra Vågomo i Gudbrandsdalen som inviterte oss. Fotterapeutene fra samme kommune som var med, var Liv Mona Rusten og Gry Bosmen. TEKST OG FOTO ELISABETH MATHISEN, FOTTERAPEUT INNLANDET KRETS MAT OG FAG: 19 fotterapeuter fra Innlandet krets var med på en flott sommeravslutning til Brimi Land, der både mat, fag og det sosiale sto i høysetet. OVERREKKELSE: Leder i Innlandet krets, Sølvi Gundersen, fikk overrakt en gave på sin 40-årsdag som fotterapeut og sitt store engasjement som leder av Innlandet krets. ARNE BRIMI: Å lære om mat og Naturens kjøkken fra Arne Brimi var en fantastisk reise.
RkJQdWJsaXNoZXIy MTQ3Mzgy