Brødrene Ingebrigtsen hos fotterapeut

Rose-Mari Wathne Tveit har drevet egen fotterapiklinikk i Sandnes i 35 år. I fjor opplevde hun at klinikken nærmest ble omgjort til et TV-studio i tre timer, under filming til TV-serien Team Ingebrigtsen. Hun er nemlig fast fotterapeut for Ingebrigtsenbrødrene.

Av Anette Haugen

Viktig: Rose-Mari Wathne Tveit har vært fotterapeut for brødrene Ingebrigtsen lenge. Hun synes det var fint å kunne bidra med å vise fram at også toppidretts­utøvere går til fotterapeut. Her sammen med Henrik, som var den som begynte hos henne først (Foto: Zacapa film).

For de som har fulgt TV-serien Team Ingebrigtsen, som er produsert av Zacapa film og vist på NRK, var det under en av episodene i høst plutselig mulig å følge alle de tre løpsbrødrene på besøk hos sin faste fotterapeut i Sandnes. Både Henrik, Filip og Jakob satte tydelig pris på behandlingen og hadde en svært god tone med fotterapeuten. – Jeg har vært fotterapeut for brødrene i mange år. Henrik har sikkert gått hos meg i åtte-ti år. Jeg tror Jakob var fjorten-femten da han begynte her. De er veldig kjekke gutter alle tre, sier Rose-Mari Wathne Tveit, som har vært autorisert fotterapeut og drevet egen klinikk i Sandnes i 35 år.

Fin oppmerksomhet Da Rose-Mari Wathne Tveit dagen før opptak ble spurt om det var greit at TV-teamet kom og filmet, svarte hun ja. Hun tenkte at det å vise fram at selv toppidrettsfolk går til fotterapeut, det kan alle autoriserte fotterapeuter tjene på. Heldigvis fikk hun først forespørselen dagen før, så slapp hun å gå lenge og grue seg. – Det gikk veldig greit å ha TV-teamet her. De var veldig proffe. Det de til slutt viste fram ble helt naturlig. Jeg snakket med Tone, moren til brødrene etterpå, hun syntes også det. De filmet i tre timer, men det som ble vist var tre minutter. Jeg synes likevel de viste mye, sier fotterapeuten, som selv om hun ikke er begeistret for å se seg selv på TV, syntes det ble bra. Siden hun leier lokaler i et seniorsenter, har Rose-Mari Wathne Tveit til vanlig en god del eldre pasienter hun behandler. Hun har blant annet tatt modul­ene i biomekanisk terapi, men føler seg langt fra som noen ekspert på idrettsutøvere. Noe erfaring har hun likevel, for i tillegg til brødrene Ingebrigtsen har hun også hatt andre pasienter som driver idrett på høyt nivå, blant annet noen fotballspillere.

Stolt – Jeg er stolt over å ha de tre brødrene som pasienter. De er svært hyggelige og omsorgsfulle gutter og kommer vel hit et par-tre ganger i året. Det er ikke bare forebyggende jeg behandler dem. De bruker jo føttene veldig mye og for at løpsskoene deres skal sitte helt stramt, bruker de strengt talt et skonummer for lite, forteller hun. Dette bidrar blant annet til at de får tykke negler. Når de har vonde negler behandler hun dem blant annet med spange. På den harde huden under føttene, ser hun også omtrentlig hvor de belaster føttene mest. Det er mye belastning rundt tærne og neglene. – Når jeg avslutter en god fotbehandling på de tre brødrene, bruker jeg ikke fotkrem, slik jeg gjerne gjør ellers. Fordi de er så aktive og derfor har ganske svette føtter, masserer jeg i stedet for med fotpudder, forklarer den erfarne fotterapeuten, som med sine 35 år er den som har hatt klinikk aller lengst i Sandnes.