– Viktig å gå til fotterapeut

Det er Tone Eva Ingebrigtsen, moren til Henrik, Filip og Jakob, som begynte med å bestille time hos fotterapeut for løpsbrødrene. Nå tar de imidlertid ofte selv initiativet.

Av Anette Haugen

– Jeg begynte å sende løpeguttene til fotterapeut fordi jeg så at de begynte å få skader og hard hud, spesielt på tærne. De startet for cirka åtte-ti år siden og går mellom tre og fire ganger i året, forteller Tone Eva Ingebrigtsen, moren til de tre brødrene.

Hun legger til at tilbakemeldingene fra guttene på behandlingen de får er svært positive. Nå er det ofte de selv som på eget initiativ spør om hun kan fikse en ny time til dem hos fotterapeuten. Om selve behandlingen sier hun videre:

– De går dit mest for forebyggende behandling, blant annet for å få fjernet hard hud. Beina blir hardt brukte hos løpere, spesielt i konkurransesesongen når de bruker akkurat passe – eller akkurat litt for små – piggsko. 

– Det er viktig for alle å gå jevnlig til fotterapeut – og spesielt for toppidrettsutøvere, som lett får hard hud og diverse skader på grunn av all løpingen. 


Gode føtter: – Det viktigste er at de er gode – og raske, konstaterer fotterapeuten om føttene til løpsbrødrene. (Foto: Zacapa Film)

Småprat: – Det er flott! Jeg ser det på deg. Astrid gjør deg godt, sier Rose-Mari Wathne Tveit til Filip. (Foto: Zacapa Film)

Lander ulikt: – Henrik lander mer på forfoten enn Jakob. Sånn ser det i alle fall ut på huden, påpeker Rose-Mari. (Foto: Zacapa Film)